Jump to content

resolved P3D not Starting after Install Orbx


Recommended Posts

Hey dear community,
Yesterday I bought the bundle of Orbx Base etc.... I installed it for the P3Dv4... Now I have the problem that the P3D no longer starts.... 

Link to post
Share on other sites

Hello,

welcome to the forums.

This can be because the Insertion Point is not set correctly.

Please open Orbx Central, go to the insertion point page and set it as recommended.

Link to post
Share on other sites

Hello,

thanks.

I tried this in my copy of P3D and it works.

The next thing to try is a new copy of the Prepar3D.cfg file.

If you rename your existing one, P3D will create a new one the next time you run it.

Link to post
Share on other sites

Hi

 

Please try this,

 

Go to C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4 and copy and paste the "SceneryIndexes_x64" folder to your desktop for safe keeping, then try a restart of the simulator, if it starts then it will rebuild that folder and you can delete the one off your desktop.

 

Also , I don't see the Orbx Libraries installed in your scenery.cfg file, this is not causing your issue, but will need to be done after the simulator starts. But you could actually install them now before the sim starts as well.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
37 minutes ago, Doug Sawatzky said:

Hi

 

Please try this,

 

Go to C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4 and copy and paste the "SceneryIndexes_x64" folder to your desktop for safe keeping, then try a restart of the simulator, if it starts then it will rebuild that folder and you can delete the one off your desktop.

 

Also , I don't see the Orbx Libraries installed in your scenery.cfg file, this is not causing your issue, but will need to be done after the simulator starts. But you could actually install them now before the sim starts as well

 

 


So I pressed all Generate File Delete... When starting, it asks me for all addons whether I want to install them,  BUT NOT for Orbx, is that normal?

Edited by Enes M
Link to post
Share on other sites

Hi

 

Yes that is normal. Run your simulator first without any addons, because you are going to need to redo all your settings.

First go into Orbx Central and do an uninstall of all your Orbx products.

Then please go to settings\downloader and clear the temp location.

Then go to the location you designated for backups and delete the products folder.

Then start by adding your Orbx products one a time and restarting the simulator between installs.

Finally, install the Orbx Libraries.

Then in Orbx Cental, go to settings/help and run the sync simulator function and wait for a green banner to show.

Link to post
Share on other sites

Hi

 

Did you install them into the simulator root folder?

Or did you install them into an external library?

Did you install the Orbx Libraries?

Did you install Orbx Objectflow? 

 

Link to post
Share on other sites

Did you install them into the simulator root folder?

- Yes

Or did you install them into an external library?

-No

Did you install the Orbx Libraries?

- Yes

Did you install Orbx Objectflow? 

- Yes

 

What seemed strange to me was that when I started it, it didn't ask me if I wanted the Orbx in it, is that normal?

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Enes M said:

What seemed strange to me was that when I started it, it didn't ask me if I wanted the Orbx in it, is that normal?

 

Yes, that is normal if you install to the sim root folder. If you were to install them to an external library P3D would ask if you want to activate it in the addons list while it was starting.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...