Jump to content
Benny

resolved Is that normal color (Trees)

Recommended Posts

Hi guys, I find those trees color (to pale) a bit annoying,they are everywhere in England,  is this normal or it could be my PTA setting???? Anything that an be done about that?

 

On the bottom of the image it's EGCW Welshpool, those trees are part of the airport package I think, way more decent color.

 

Ben

 

TmgUBNe.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Benny,

Check 'Dynamic autogen vegetation' is unticked in p3d settings (requires a reboot of the sim to come into effect)

 

If that doesnt fix it, probably something PTA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

with regards to the P3D light green "Speedtrees", that is normal because

it is the P3D default setting as decided by Lockheed Martin.

 

Most people agree that they are much too brightly coloured and choose

to deselect the normal and replace it with the "old fashioned" trees.

 

This then becomes their normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nick Cooper said:

and choose

to deselect the normal and replace it with the "old fashioned" trees.

 

Thanks Nick, so it's in the P3D menu? I can't find it???

Yes they are way to too brightly coloured

 

Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, Benny said:

I did so but they still look green.

 

Ho well...

Ben

 

Did you restart p3d after unticking the box?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Tim Harris said:

Did you restart p3d after unticking the box?

 

I don't remember Tim, let me go try that

 

By the way Tim, your livery for the Twin Otter are they still available for P3D V4?

 

Thanks, Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, those are the "dynamic" trees provided by SpeedTree... not sure why Lockheed dropped the ball so hard on this one, they clearly don't fit in with the surrounding scenery. Maybe further revisions to Prepar3D will refine their appearance. I was interested in seeing how having actual moving vegetation would play out in the sim, and also how much of a performance impact they would have... but once I saw how much they stood out and detracted from the overall look I had to disable them as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the exact same problem the trees are an awful unrealistic bright green. i unticked the Dynamic 3D Autogen setting and its exactly the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jack said:

I'm having the exact same problem the trees are an awful unrealistic bright green. i unticked the Dynamic 3D Autogen setting and its exactly the same.

 

You'll need to restart the sim

Share this post


Link to post
Share on other sites

LM are probably clapping themselves on the back about how SpeedTrees give them no support issues, not realising everyone turns them off..

 

hehe

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...