Jump to content

Recommended Posts

I have The Global Base, NA Rockies and Central Rockies KJAC, and KTEX. I get 40+ FPS at all other locations in the Carenado S340. I recently purchased the KGPI airport and it is unusable at 5 FPS. I even exited the sim and went to the FTX Central control panel and unticked everything for KGPI restarted my PC...still no FPS gain. Yet, when I take the same plane to any other airport listed above I get good FPS and they never dip below 30. What is weird is that the FPS go to 5 when I am in the cockpit, but if I do a spot view I can get 40+. What is this airport doing that is causing the FPS loss in the cockpit when NO OTHER airport I own does this.

 

I thought Maybe its the NA Northern Rockies that could be the culprit (recently bought as well). Yet it took off from Missosula (KMSO) and I got 40+ frames. I took a flight from KMSO to KFCA (KGPI) and once I got within about 20 miles my FPS just tanked and I had to quit on approach due to FPS loss. Also, I have tried uninstalling and reinstalling...no luck.

 

I have P3Dv4.3 and a system that will more than run this (does every other airport (Flightbeam, FSDT, and ORBX product). Any suggestions on this? I would love to get this working.

 

 

I included two separate screen shots showing the S340 on the ground at KGPI and KTEX with the FPS in the top right corner.

 

Thanks,

 

Brad

KGPI (2).jpeg

KTEX1.jpeg

Link to post
Share on other sites

Nick,

 

Thank you for the quick response. I enabled the P3D FPS counter as a baseline. I did take some new screen shots after I:

1. Uninstalled reshade and tomatoshade

2. Uninstalled the S340

3. restarted me PC

4. Resintalled the S340

 

I did not reinstall reshade or Tomatoshade.

 

I loaded both the Q400 and the S340 at KTEX, KJAC and then KFCA

 

I had no issues with the Q400 at any of the airports.

 

I had no issues with the S340 at KJAC or KTEX

 

I still have the low FPS in the S340 when in the VC. Outside the VC i get the expected frames.

 

Again, this is the only airport in my extensive add-on collection that does this. So, there is something that was built into this airport KFCA that doesn't play well with the S340. I just don't have the source code for both products to find it. I tried disabling all the boxes in the FTX Central control panel for this airport...still no help. I turned them all back on.

 

Receipt for the order so you know I paid for this:

5bb9753ba9dde

Q400 KFCA VC.jpg

S340 KFCA Spot.jpg

S340 KFCA VC.jpg

S340 KJAC Spot.jpg

S340 KJAC VC.jpg

S340 KTEX Spot.jpg

S340 KTEX VC.jpg

Link to post
Share on other sites

I opened a ticket with Carenado and they understandably believe it's the airport:

 

Carenado Support, Oct 10, 11:43 CLST:

Greetings,

If you don't have problems with other airports or on a default one, it means that must be something with that particular add on and not the aircraft.
Have you tried with different aircraft?

Regards,
 

Carenado.

Your request (#38123) has been deemed solved. To reopen, reply to this email or follow the link below:
http://carenado.zendesk.com/hc/requests/38123

 

Is this being actively worked on from the Orbx side? If not, can I either get a refund a different airport?

 

Thanks,

Brad

Link to post
Share on other sites

Hello,

while I respect your requirements, I personally do not see 32 fps as a problem and suspect

that if the frame rate counter was switched off, the difference would not be detectable.

As you can see from my screen shots, the frame rate varies widely, depending on the VC

that is in use.

 

If you wish to request a refund, you can do so using a support ticket.

Link to post
Share on other sites

Nick, the frame rate counter is on and displays the FPS. I’m not complaining about the 32 FPS, but the  5 FPS at this airport in this plane. Other planes it has worked out just fine with expected frames. It appears no real troubleshooting will be done and I’ll just request a refund and stay away from this airport. As stated before the plane I am using has never had an issue with any other airport. I just figured you would be curious as to why this was happening. 

 

Doug,

 

That doesn’t look like the Carenado SF34 so that test doesn’t help as I already mentioned other planes work fine. 

Link to post
Share on other sites

Doug,

 

thanks for the input. I agree to a point, but not all planes are developed the same way. Also,  the reverse is true as well. If they plane flys all other addons from Flightbeam to Orbx just fine but at this airport it is not flyable I would suspect the scenery. If I had this issue taking off from KTEX and the frames were fine and the whole flight there are no issues, but as I approach KFCA frames drop so you can’t fly I have to believe there is something in the Airport code that is conflicting with at least a portion of this plane.

 

Listen, I run a software company and some bugs just don’t have the ROI to fix. That’s why I requested a refund so I can try other airports not by this designer and that aren’t specifically made for P3Dv4.3 because I have a feeling there is something there. And yes I run P3Dv4.3.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...