Jump to content
gsand

resolved KFCA Display Issue

Recommended Posts

Good Morning,

 

Bought KGPI yesterday and installed fine. However, when I loaded it I have this:

 

C3gqbtu.jpg

 

9mqCFv1.jpg

 

I searched for a duplicate AFCAD or any other references to KFCA or even KGPI and only found these, which according to Holger in a P3D V3 forum thread are correct:

 

s8c1mFy.jpg

 

I uninstalled everything NRM related, including all airports and took a look one layer at a time. Started with just OLC NA and that looked fine. Added NRM and got this:

 

Cn7B0np.jpg

 

9Z9aixe.jpg

 

ua2PzM7.jpg

 

To me there is a duplicate AFCAD there somewhere because there are two runway textures there at different elevations but I can't find one anywhere. I have never installed anything for KFCA and have looked everywhere, Addon file, entire Scenery folder, etc. Also checked insertion points in Central and they are where they are supposed to be. I also checked for AEC's but none showed up for KFCA.

 

Thanks for any ideas or help.

 

Edit: Changed name to KFCA to be fair to the new scenery, it appears to be a NRM issue.

 

 

Edited by gsand

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello.

Your second and third entries above, those bgls should be turned off.  Furthermore, there's another file in Scenery\World\scenery you seem to be missing--KFCA_MOD_ADEP4_GRJ_ALT.bgl.

Perhaps start all over again with a re-install of KGPI and a clean re-install of FTX NRM? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Stewart. This actually is a clean and untouched re-install of NRM but not with KGPI yet, so this is what NRM put in or didn't put in. Maybe I need to do it again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Put me down for the same issue. Purchased on 2018-08-31 and tried D/L'ing via FTXCv3 - anywhere between 1.46GB and 1.60GB it would fail. That was from about 8PM EDT to 2AM 2018-09-01. Tried once more via FTXC this morning with same result - D/L failed, so I finally went and did a D/L of the file for manual install via FTXC. One hiccup on that download with IDM, but got it resumed and finished. FTXC appears to have installed it correctly. I then ran Vector for ELEV. Corrections.

Even in Avatar mode the avatar is somewhat sunk into the ground, but walk into the building or go street side,he's on level turf (to a point). The file KFCA_MOD_ADEP4_GRJ_ALT.bg is in the Scenery/World/scenery folder. Other than using UTLive, and various add-on sceneries (freeware and payware), I have a mainly clean install on all items. I have tried an uninstall of and re-install of GPI with same results.

I have a brand new computer and it took me nearly a week to D/L all my ORBX items and set up my aircraft. The only other thing I have added is the Logitech (Saitek) Flight Yoke System and Thrustmaster Rudder Pedals. System specs are: Jetline Systems GTA2  running WIndowsi 10 Home, 7-8700K  6 core @ 3.70GHz; 32GB RAM,1TB SSD and a 4TB HDD, EVGA GeForce 1080ti 11gb with liquid cooling system.

Up until this install of GPI everything was working fine. Global, Vector, all released NA regions/NAlc, Most of the Europe regions, with only a couple airports with EUlc; AUS and NZNI/SI and almost all airports for AUS and all so far released for NZ. 

My GPI info (highlight ID code as this was copied from my email receipt):

The products you ordered have been added to your account.

Your transaction ID / receipt number is 5b89ecd966c47.

KGPI Glacier Park International Airport

 

Thanks for any help!

Regards,

Ken Wood

 

2018-9-1_20-48-36-185.jpg

2018-9-1_20-52-53-995.jpg

Edited by BlackCloud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally, resolved! And in my 25+ years of flight sims it was a strange one. I decided to take a look at the stock AFCAD so went through ADE to open the stock KFCA file and ADE said not found. I searched the Scenery folder and actually found the file but it was corrupted, I guess. Thought about it a bit and decided to do a P3D Scenery update. Followed Elaine's excellent instructions and updated, re-installed Global Base (really important!), HD Trees and viola:

 

SMCuSqK.jpg

 

tYLOpqp.jpg

 

I don't know what happened to the file but obviously somewhere along the way it got trashed. Maybe this will help someone else but mark this one resolved.

 

And I have to say GPI is a stunning airport. TD did a marvelous job and the performance is wonderful. Great job TD!

  • Upvote 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK so what then needs to be reinstalled after updating global base. I'm sure some other product orbx or not will be hosed after this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing else so far, just did a flight from West Yellowstone to Glacier and all looked great. Used AS, ASCA, lots of AI and all was good. If I find something else I'll report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So appears NRM does not need to be uninstalled and reinstalled? Woll give this suggestion a try, but man - a possible three hour download for Global isn't fun... ;)

 

Edited by BlackCloud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Happy to report that the "fix" from gsand did work for me as well! I just uninstalled the scenery content, Global and HD Trees, rebooted, and then reinstalled the three. 

Thank you, gsand for figuring this issue out.

Kind regards ~

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are welcome BlackCloud, I am happy it worked out for you too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well incase some of you are still having elevation problem. This is how I just fixed KGPI elevation. FYI, I have fsaerodata installed and the navdata/world update from the www.aero.sors.fr site. This is the post I made on fsaerodata forum yesterday. Hope this helps anyone who may have this problem 

 

Hello,

Thank you for responding quickly. I managed to fix it but have a question. Before I get to question here is what my problem was:

1) I had changed KFCA to KGPI over a year ago before I bought KGPI from ORBX. I changed it via the free app Aie (Airport Inspector and Editor Revision History). I changed it back and ORBX KGPI worked like it should no elevation problems.

2) I reinstalled my navaids and world updates via the www.aero.sors.fr site and noticed the elevation problem returned. What I did was replaced the
APX17140.bgl. I basically copied the default APX17140.bgl into the aero.sors Worldupdate/0201/scenery folder PRIOR to running the Install . After that KGPI was correct again.

3) lastly I installed Fsaerodata and all Icons checked in the options. Ran KGPI and elevation problem returned. I then went back to fsaerodata menu...DISABLED Fsaerodata, Then UNCHECKED icao designators in options and ran ENABLED again and KGPI works again.

This is too much for a simple addon. My question is , Fsaerodata comms/navdata etc is located very low in my scenery library. it is definitely lower than all my orbx addons. I cant seem to get it to the top because my scenery library is greyed out with addons such as FSDreamteam, flightbeam, orbx, etc.

Should I even bother moving it up to the top (However that may be done) or not since the elevation problem is Fixed???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

in a nutshell:

FsAerodata interferes with the default simulator files and inserts airport

data that is displayed regardless of the addon airport.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...