Jump to content

resolved Orbx Scenery Not Showing in Sim After Reinstall on New Computer


Recommended Posts

I have a new computer running Windows 10.  I tried to reinstall the FTX products from an external hard drive following the instructions in Nick Cooper's November 10, 2016, post in the FAQ section.  FTX Central indicates that everything is fine, but none of the scenery appears in the sim; only default scenery.  I don't know what to do next.

 

Thank you,

 

Gary

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Triplane said:

Gary - I think he means install the ORBX Libraries. If they aren't installed you won't see anything. If they are installed I'd reinstall them..........Doug

Doug,

 

I reinstalled the ORBX Libraries but nothing changed.

 

Gary

Link to post
Share on other sites

Nick,

 

Well, my test flight was interesting.  I started in Monterey, California, which is an Orbx airport, and found that the airport appears to be default.  The surrounding scenery has problems:  there is water in the middle of downtown Monterey.  I then tried New Zealand and everything appeared to be OK.  The same was true with Jacksons, Tasmania, and Pago Pago.  I then tried Bowerman in Washington and it was default scenery and the surrounding scenery wasn't that great.  Bozeman, Montana, which is another  of my Orbx airports, was fine, but West Yellowstone wasn't.  Some of the scenery in Southern California appears to be more default than Orbx.  I ran the Vector AEX the other day, but I still am having elevation issues at Bowerman.

 

Gary

Link to post
Share on other sites

Maybe it's just my old eyes but I don't see an ORBX KMRY entry in the scenery.cfg file. That may explain the default scenery there. It should look something like this:

 

[Area.xxx]
Title=FTX_AA_KMRY
Local=ORBX\FTX_NA\FTX_AA_KMRY
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=xxx

 

Doug

Link to post
Share on other sites

Doug,

 

That may be my problem with most of it.  I do have all of the scenery items backed up on a thumb drive.  These were backed up as I purchased each item.  Maybe when I copied the Orbx items from my external hard drive all of them didn't come over.  Do you think I should uninstall and then reinstall the problem areas from my backup?  I think this would be faster than trying to go through FTX Central because they would have to be downloaded again first if I used FTX Central.

 

Gary

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, gwhess said:

Doug,

 

That may be my problem with most of it.  I do have all of the scenery items backed up on a thumb drive.  These were backed up as I purchased each item.  Maybe when I copied the Orbx items from my external hard drive all of them didn't come over.  Do you think I should uninstall and then reinstall the problem areas from my backup?  I think this would be faster than trying to go through FTX Central because they would have to be downloaded again first if I used FTX Central.

 

Gary

Further on this, I just checked the FTX_NA folder that was saved on my external hard drive and compared it with the folder on my new computer's hard drive.  There are many folders that were not transferred onto my new computer, why I do not know.  I am in the process of transferring the rest of them now.  I'll let you know what the result is.  Thank you for your help.

 

Gary

Link to post
Share on other sites

Well, I am making progress.  I copied all of the missing Orbx folders from my external hard drive to my new computer.  I then uninstalled and reinstalled FTX Global, ran FTX Central to insure everything appeared up to date, then started FSX.  I set my first flight at KMRY.  ALL Orbx scenery appeared, but some of the hills in the area had a strange texture that was light blue, about the same color as the waters in the Bahamas.  I then started a flight at PAHO (Homer, AK).  I encountered elevation problems there.

 

After exiting FSX, I uninstalled and reinstalled the Orbx libraries and ran the AEC.  I then started FSX and went back to KMRY and PAHO, where I encountered the same problems as before.  I then tried KSAN.  The airport did not have any of the airliners at the gates, and the area around Balboa Park appeared darker than it should have been, almost as if it was burned.

 

Do you think I should uninstall and reinstall the areas where I have encountered problems so far?

 

Thank you again for your help.

 

Gary

Link to post
Share on other sites

To update my previous post, I solved the problem with the light blue texture on the hills by uninstalling and reinstalling NCA.  I also solved the elevation problem at PAHO by uninstalling and reinstalling it also.  The same procedure for KSAN failed to restore the airliners at the gates (I have my airline traffic set at 69%).

 

Gary

Link to post
Share on other sites

Great news!  I solved the KSAN problem:  the control panel settings were set so no airliners would appear.  Never thought to check that, as I don't recall doing that when I first purchased it.  Anyway, my support request can now be closed as "resolved".  Thanks to everyone for their help.

 

Gary

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...