Jump to content

Hanse_Rolf

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Hanse_Rolf

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

102 profile views
  1. Issue has been solved with the latest update for LOWI. Thanks! Regards, Rolf
  2. If set "Autogen and scenery draw distance" to MEDIUM everything looks fine e.g. the runway is displayed as it should be. But in case I change the setting to HIGH the details are gone - please see screenshots attached. It would be nice if somebody tells me how to change this or if it is a bug that it will be changed. Regards, Rolf
  3. After updating P3D v5 to HF1 (making a complete new installation) the problems seem to be gone e. g. even that ObjectFlow is installed everything now is working as required. Regards, Rolf
  4. Since migrating from P3D v4 to v5 I experience constand CTD's as well as complete hangs (could only be solved by restarting the PC) which never occured to me in V4. Between other addons I have Aerosoft's EDDH and EDDF installed using the addon-method e.g. those are installed outside the P3D v5 folder. Additionally (also between other Orbx products) I have Orbx Object Flow 3.02.2 as well as Orbx Germany North and South installed. When taking off from EDDH (at app. 10.000 feet) I constantly get a CTD. After deinstalling Orbx Object Flow those CTD's are gone but the approaching EDDF the airport and all its building is not displayed. Are there any suggestions what I can do to get P3D v5 with all its Orbx addons running like in v4? Please find attached the add-ons.cfg, Prepar3D.cfg as well as the scenery.cfg. Maybe something is wrong with the content of one of those files. Thanks. Regards, Rolf add-ons.cfg Prepar3D.cfg scenery.cfg
  5. Hello Nick, thanks for the advice and it worked. But it was not necessary to previously manually add those sceneries to the P3D v5 Scenery Library because those are additional added by the program. But it is necessary to manually set the correct insertion point before using "Install". Regards, Rolf
  6. When I tried to download / install TrueEarth NL (using Orbx Central) I faced the problem that on C\: I did not have enough space for the to be downloaded file. But there is still enough space on other drives. So I copied the relevant 4 files from my P3D v4 installation into the P3D v5 Orbx folder and manually inserted those files into the P3D v5 scenery library. But unfortunately when I open Orbx Central again (P3D v5 MyProducts) it does not recognize the installation. What can I do that also Orbx recognizes this manual installation? The problem started with the size of that file e. g. app. 70 GB. As I do not have a fast internet connection it would take me several hours to download and therefore I want to shorten the installation procedure. Regards, Rolf
  7. Yes, I saw that Orbx Central was "working" after making the settings (changing the insertion point) and waited until it got green. Regards, Rolf
  8. Hello, thanks for the advice. But in such a case (if the Orbx Central Insertions Point is still "Top of the library") those already existing entries should not be deleted / overwritten but the Orbx entries just put in front of those already existing entries. Second also after following your advice I selected as insertion point below "FsDreamTeam Exclude" (see screenshot attached). This was the last entry I added using the add-ons.cfg and it was priority number 6. But please see (screenshot attached) what happened after that when I tried to install Orbx-Library and some other Orbx products. The Orbx Library became priority number 1 and followed by Orbx Base etc. FsDreamTeam Exclude became number 4 (instead of number 6) All the other previously existing entries (1-5) were changed to 6-10.
  9. There seems to be problems with the installation of Orbx products if I previoulsy used the Program Data LM add-on.cfg method to add various airports to the scnery libary. Let me explain it in detail. I added a lot of scenery (airports) to the add-on.cfg in Program Data\Lockheed Martin\P3D v5. After that all those sceneries were displayed in the Scenery Library ontop and greyed out. Everything was working fine and the airports were displayed and the correct gates could be selected in the P3D v5 menu. Then I started to add all my Orbx sceneries via Orbx Central. After that the previously added airports were gone in the Scenery Library and "overwritten" by Orbx scenery starting with Orbx LIBRARY, Orbx airports etc. Those airports were still displayed in P3D v5 but when selecting a gate still the list from the P3D v5 standard airports were shown. Also it was not possible to manually add the scenery: P3D v5 claimed that the scenery is already installed. So my question is why Orbx (when installing via ORBC Central) does not recognize that there are already add-on sceneries available in the library (maybe withe the priority 1-6) and always starts with priority 1 and overwrites exsiting scenery library entries. Regards,
  10. Hi Nick, your tip regarding "Rex Environment Force" was right. When I had those issues mentioned above REF was not running. But with REF running in the background those issues are gone. Do you have any solution to this e.g. that those issues do not occur even when REF is not running? Thanks in advance. Regards, Rolf
  11. Hello, yes, I am using Rex Environment Force...... Regards, Rolf
  12. Operating system: Windows 10 64 bit Simulator: P3D v4.5 Screenshot: attached Issue: If you compare the two screenshots you can see my problem. If I am "flying" too low the surface is completely "black". This problem I have all over the world and also if p.e. Germany North is installed - only the airports are OK! central.log scenery.cfg
  13. The same on my system e.g. I had an FPS drop of min. 30% if taking off from EDDH (with GEN installed) after changing to 4.5. Because the result was unflyable I reverted back to 4.4 and hope that somebody from ORBX would comment on this because it seems that a lot of people have the same issue......(also looking into other forums)....
  14. I had the same experience after updating client and content to 4.5 = my FPS dropped by one third! I tried everything what was suggested but finally decided to revert back to 4.4 (using my backup copy) and now I have my previous FPS are back again...... The loading time never was an issue for me .......and I do not have the time to download all ORBX files again and to reinstall all the other add-scenery I have! By the way for that test I was using a lot ORBX GLOBAL BASE PACK, OPEN LC EUROPE, VECTOR, TREES HD, EU GERMANY NORTH, JustSim EDDH and the Aerosoft Airbus....... Before I had FPS of 30+ during TO but after upgrading just 20+. Any ideas what could cause this problems with 4.5 because other users are reporting the same issue?
×
×
  • Create New...